26.03.2020 Informacja prasowa

Hyundai przekazał samochody szpitalowi MSWiA #wspieramysamochodami

• Hyundai Motor Poland przekazał dziesięć samochodów Centralnemu Szpitalowi Medycznemu MSWiA w Warszawie, przy ul. Wołoskiej 137 na potrzeby załogi szpitala w czasie walki z pandemią koronawirusa
  • Znajdujący się po sąsiedzku z warszawską siedzibą Hyundai Motor Poland szpital MSWiA, na czas pandemii koronawirusa został tymczasowo przekształcony w  jednoimienny szpital zakaźny, który ma być gotowy na przyjmowanie pacjentów z COVID-19

Hyundai Motor Poland przekazał dziesięć samochodów Centralnemu Szpitalowi Medycznemu MSWiA w Warszawie na potrzeby załogi szpitala w czasie walki z pandemią koronawirusa.

Znajdujący się po sąsiedzku z warszawską siedzibą Hyundai Motor Poland szpital MSWiA na czas pandemii koronawirusa został tymczasowo przekształcony w jednoimienny szpital zakaźny, który ma być gotowy na przyjmowanie pacjentów z COVID-19.

Przekazane samochody na co dzień przeznaczane są do testów dziennikarzy i Klientów flotowych Hyundai Motor Poland. Na czas pandemii koronawirusa ich przeznaczenie ulegnie zmianie. Samochody będą służyć załodze szpitala, czy to lekarzom, czy to by kursować między szpitalem a laboratoriami, bądź będą używane do innych zadań wyznaczonych przez dyrekcję szpitala wedle potrzeb.

To wielki zaszczyt dla firmy Hyundai móc udostępnić samochody szpitalowi i choć w niewielkim stopniu wesprzeć superbohaterów ostatnich dni, czyli pracowników służb medycznych w ich jeszcze trudniejszej niż zwykle codziennej pracy, w walce z epidemią koronawirusa w Polsce.

#wspieramylekarzy#wspieramypersonelmedyczny#wspieramysamochodami