13.02.2023 Informacja prasowa

Hyundai Motor Group przekazuje 2 miliony dolarów na pomoc w walce ze skutkami trzęsienia ziemi w Turcji i Syrii

• Grupa przekaże darowiznę na rzecz Koreańskiego Czerwonego Krzyża
  • Hyundai Assan Otomotive Sanayi Ve Ticaret A.S., spółka produkująca samochody w Turcji, przekazała sprzęt ratowniczy o wartości 500 000 euro, w celu wsparcia działań humanitarnych

Hyundai Motor Group przekazuje darowizny o łącznej wysokości 2 milionów dolarów do wykorzystania w celu pomocy humanitarnej w Turcji i Syrii.

W ramach Hyundai Motor Group, spółki Hyundai Motor Company, Kia i Hyundai Mobis wniosły wkład w darowiznę, która zostanie przekazana za pośrednictwem Koreańskiego Czerwonego Krzyża, wspierając lokalne działania humanitarne i usuwanie szkód.

Oprócz darowizny, zależna od Hyundai Motor lokalna spółka, Hyundai Assan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S. z branży motoryzacyjnej w Turcji, wcześniej rozszerzyła wsparcie zapewniając sprzęt o wartości 500 000 euro, w tym przecinarki i szlifierki oraz produkty codziennego użytku takie jak żywność, artykuły sanitarne i produkty zapewniające ochronę przed zimnem.