11.06.2024 Informacja prasowa

Hyundai Motor prezentuje. Pierwsze zdjęcia nowego w pełni elektrycznego modelu INSTER

• Hyundai potwierdza nazwę nowego subkompaktowego EV segmentu A: INSTER
  • Wstępne zdjęcia nowego modelu ukazują charakterystyczne światła do jazdy dziennej LED, a także tożsamość stylistyczną pojazdów elektrycznych Hyundaia z pikselowymi elementami stylistycznymi
  • INSTER docelowo ma posiadać maksymalny zasięg wynoszący 355 km (WLTP)
  • INSTER zadebiutuje oficjalnie pod koniec czerwca na Międzynarodowych Targach Mobilności w Busan

Hyundai Motor Company zaprezentował dziś pierwsze oficjalne zdjęcia zwiastuna swojego nowego subkompaktowego pojazdu EV segmentu A: INSTER.

Słowo INSTER pochodzi od słów „intymny” i „innowacyjny”, a nazwa nowego subkompaktowego pojazdu elektrycznego Hyundaia odzwierciedla również ewolucję od dostępnego wyłącznie w Korei, napędzanego benzyną CASPERA, wprowadzonego na rynek w 2021 roku. INSTER wyznaczy nowe standardy w zakresie prowadzenia asortyment, technologię i funkcje bezpieczeństwa, na nowo definiując, czego kupujący mogą oczekiwać od pojazdu tej klasy.

Zdjęcia ukazują solidny, a jednocześnie kompaktowy profil SUV-a z charakterystycznymi światłami do jazdy dziennej LED, a także kierunkowskazami i tylnymi lampami z pikselową grafiką, które definiują konstrukcję nowego subkompaktowego pojazdu elektrycznego.

Hyundai przedstawia również przewidywany maksymalny zasięg INSTER wynoszący 355 km (WLTP) na jednym ładowaniu.

INSTER zadebiutuje na całym świecie jeszcze w tym miesiącu podczas Międzynarodowych Targów Mobilności w Busan.

Note: INSTER will be badged as CASPER Electric in Korea.