05.07.2019 Informacja prasowa

Hyundai startuje z kampanią pod hasłem #NadchodziPrzyszłość

• W lipcu 2019 roku wystartowała kampania wizerunkowa Hyundai pod hasłem #NadchodziPrzyszłość
  • Kampania pokazuje, jak ogromy postęp uczyniła firma Hyundai w ciągu zaledwie pięćdziesięciu lat od momentu powstania, stając się w tak krótkim czasie jednym z liderów mobilności przyszłości

W lipcu 2019 roku wystartowała kampania wizerunkowa Hyundai pod hasłem #NadchodziPrzyszłość. W ramach kampanii przygotowana została seria filmów ukazujących historię, dziedzictwo i ducha marki Hyundai

8 lipca 2019 roku wystartowała w Polsce kampania wizerunkowa Hyundai pod hasłem #NadchodziPrzyszłość. W ramach kampanii przygotowana została seria filmów pokazujących historię, dziedzictwo i ducha marki Hyundai. Kampania pokazuje, że postęp nie odbywa się przypadkowo, lecz jest kształtowany przez konkretne wydarzenia. Kampanie będzie komunikowana w telewizji oraz intrenecie, powstała również specjalna strona przybliżająca historię i wizję marki Hyundai.

Od obserwatora do lidera mobilności przyszłości

Firma Hyundai została założona w 1947 roku, najpierw pod nazwą Hyundai Engineering and Construction. Od początku realizowała ważne kontrakty rządowe w Korei Południowej. Był to czas po wyzwoleniu kraju, kiedy Korea Południowa szybko się uprzemysławiała. Firma Hyundai Engineering and Construction była odpowiedzialna za budowę dużej części infrastruktury transportowej w Korei Południowej, między innymi za budowę drogi ekspresowej Kyeong-bu, odgrywając ważną rolę w modernizacji kraju.

Firma Hyundai Motor Company została założona w 1967 roku, a w następnym roku ukończono budowę fabryki samochodów w koreańskim mieście Ulsan. Dzisiaj jest  to największa na świecie fabryka samochodów, o rocznej zdolności produkcyjnej 1,6 miliona aut. Hyundai wytwarza również we własnym zakresie stał do produkcji samochodów oraz posiada własną flotę statków (Hyundai Glovis), dzięki czemu od początku do końca zarządza całym łańcuchem produkcji oraz dostaw.

Ukończywszy budowę fabryki w Ulsan, Hyundai postanowił opracować już wyłącznie własny samochód. W lutym 1974 roku firma zatrudniła George'a Turnbulla, byłego Dyrektora Zarządzającego Austin Morris w przedsiębiorstwie British Leyland. Zespół inżynierów George'a Turnbulla zbudował model Hyundai Pony, który został wprowadzony na rynek w 1975 roku. Ten kompaktowy samochód z napędem na tylne koła, zaprojektowany przez Giorgetto Giugiaro, był pierwszym seryjnie produkowanym samochodem z Korei Południowej. Na europejskim rynku Hyundai Pony zadebiutował w 1978 roku. Przez wiele lat pozostawał flagowym modelem Hyundaia.

Od tamtego czasu, w ciągu następnych pięćdziesięciu lat, Hyundai Motor nieprzerwanie się rozwijał. Firma poczyniła znaczne inwestycje w rozwój pojazdów elektrycznych oraz elektrycznych napędzanych ogniwami wodorowymi. W 2016 roku Hyundai wprowadził na rynek model IONIQ, pierwszy na świecie samochód z trzema różnymi zelektryfikowanymi rodzajami napędu do wyboru.

W latach 70-tych, kiedy samochody Hyundai zadebiutowały na europejskim rynku, nie mieliśmy okazji do zaprezentowania Klientom w Europie historii naszej firmy. Obecnie prowadzona kampania pokazuje ważne i przełomowe dla marki Hyundai momenty z ostatnich pięćdziesięciu lat, z których jesteśmy dumni. Ma również ukazać innowacyjnego ducha firmy Hyundai i zainspirować nas na przyszłość.

Andreas-Christoph Hofmann Wiceprezes ds. Marketingu i Produktu Hyundai Motor Europe

#NadchodziPrzyszłość

Poprzez kampanię #NadchodziPrzyszłość Hyundai chciałby w emocjonalny sposób przybliżyć historię marki europejskim Klientom. Czy próbowałe(a)ś? - to pytanie, które napędza postępowe podejście Hyundaia. Firma zadaje je swoim pracownikom, nim zrezygnują oni z próby realizacji celu, który może wydawać się niemożliwy, zachęcając ich do działania i podejmowania nowych wyzwań.

Hasło kampanii #NadchodziPrzyszłość oddaje gotowość Hyundaia do podejmowania ryzyka w wielu obszarach. Główny film kampanii pokazuje ewolucję firmy Hyundai - od przemysłowego pochodzenia do pozycji jednego z liderów branży motoryzacyjnej i mobilności przyszłości. Zapowiada również, że to nie koniec, ale początek dalszej drogi. Oprócz obecnie oferowanych modeli elektrycznych Hyundai IONIQ Electric, Hyundai KONA Electric i Hyundai NEXO oraz modeli Hyundai z rodziny „i”, w filmie zobaczymy historyczne modele, takie jak Hyundai Pony oraz model Hyundai KONA Hybrid, który z kolei dopiero zostanie wprowadzony na rynek.