16.05.2023 Informacja prasowa

Hyundai Motor i Sony Pictures łączą siły po raz trzeci – oto „Spider-Man: Poprzez multiwersum”

• W nowym filmie zobaczymy latającą wersję koncepcyjnego pojazdu elektrycznego Hyundai Prophecy, przykłady wizji przyszłości firmy w zakresie mobilności i nie tylko
  • Współpraca obejmuje wielowymiarową globalną kampanię marketingową z animowaną reklamą telewizyjną, treściami w mediach społecznościowych, filmami zza kulis i wystawami offline
  • Teraz, w trzeciej odsłonie filmu, partnerstwo połączyło własność intelektualną Sony Pictures z wiodącymi technologiami firmy Hyundai Motor i jej innowacyjnymi projektami

Tego lata Hyundai Motor Company i Sony Pictures ponownie łączą siły w filmie „Spider-Man: Poprzez multiwersum” (Spider-Man: Across the Spider-Verse). W filmie przedstawione zostaną latającą wersja koncepcyjnego modelu elektrycznego Prophecy, a także liczne wizję przyszłej mobilności firmy Hyundai Motor. Ujednolicona globalna kampania marketingowa skupi się na uznanych, w pełni elektrycznych pojazdach Hyundai IONIQ.

Współpraca wywodzi się z globalnego partnerstwa, które Hyundai Motor zawarł z Sony Pictures w 2020 roku, aby zaprezentować swoją skoncentrowaną na człowieku wizję mobilności, zawierającą innowacje produktowe i technologiczne. Poprzednie filmy obejmowały „Spider-Man: Bez drogi do domu” (2021) z elektrycznym modelem IONIQ 5 i SUV-em Tucson oraz „Uncharted” (2022) z koncepcyjnym SUV-em Tucson Beast i różnymi samochodami seryjnymi. „Spider-Man: Poprzez multiwersum” to kontynuacja nagrodzonego Oscarem filmu animowanego „Spider-Man Uniwersum” z 2018 roku.

Lewo: Tucson Beast concept SUV (2022) Prawo: “Spider-Man: No Way Home” (2021)

W nowym filmie, którego premiera w kinach na całym świecie rozpocznie się w czerwcu, widzowie zobaczą „Flying Prophecy”, wersję samochodu koncepcyjnego, który był inspiracją dla designu „Elektrycznego Streamlinera”, czyli modelu IONIQ 6, który niedawno zdobył tytuł Car of the Year w trzech kategoriach oraz wyróżnienie „Gold” podczas iF Design Award.

Film przedstawia również kilka przyszłych koncepcji mobilności Hyundai Motor służących rewitalizacji miast, w tym zaawansowaną mobilność powietrzną (AAM), czyli nową formę mobilności wykorzystującą przestrzeń powietrzną w celu skrócenia czasu transportu; specjalnie skonstruowane pojazdy (PBV), przyjazne dla środowiska urządzenie do poruszania się po mieście, dostosowane do różnych stylów życia oraz Hub, czyli przestrzeń do transferu mobilności i działań społecznościowych. W filmie pojawia się także fikcyjna samojezdna robotaksówka oparta na Hyundaiu Pony, pierwszym modelu w historii, stworzonym przez Hyundai Motor. Wszystkie pojazdy są zaprezentowane w „Nueva York”, mieście w Multiwersum, w roku 2099.

Hyundai Motor i Sony Pictures współpracują również nad wielowymiarową globalną kampanią marketingową, która będzie realizowana od maja do lipca. Kampania obejmuje animowaną reklamę telewizyjną, w której występują Spider-Man, IONIQ 6 i IONIQ 5 oraz wykorzystuje nową piosenkę stworzoną przez Metro Boomin. Ponadto dostępne są treści w mediach społecznościowych o tematyce Multiwersum, film zza kulis o przyszłych pomysłach mobilności Hyundaia, który obejmuje historię współpracy Hyundai i Sony w procesie produkcji filmu, a także wystawa promocyjna offline.

Spider-Man: Spider-Man: Poprzez multiwersum | IONIQ 5 & 6

Ten film jest wynikiem bliskiej współpracy działów marketingu i designu marki, która rozpoczęła się na wczesnym etapie rozwoju. Ucieleśnia elementy naszej wizji, takie jak latający samochód koncepcyjny i przyszłe koncepcje mobilności (AAM, PBV, HUB), umiejscowione w scenerii roku 2099. Poprzez tę kampanię chcemy zrealizować naszą wizję elektryfikacji marki poprzez treści rozrywkowe, preferowane przez pokolenie MZ i wykorzystać to jako impuls do wyróżnienia marki

Sungwon Jee Wiceprezes i Dyrektor ds. marketingu globalnego w Hyundai Motor Company