31.03.2022 Informacja prasowa

Hyundai i mLeasing nawiązały współpracę w zakresie wynajmu długoterminowego

• Hyundai Motor Poland w wyniku ogłoszonego przetargu wybrał spółkę mLeasing na wyłącznego dostawcę finansowania dla wynajmu długoterminowego w Polsce (w formie leasingu operacyjnego)
  • Dzięki współpracy z mLeasing, Klienci będą mieli dostęp do szerokiej i atrakcyjnej oferty finansowania samochodów marki Hyundai w ramach Hyundai Fleet Lease i Hyundai Abonament
  • Obie marki należą do grona liderów w swoich branżach – leasingu i finasowania oraz sprzedaży samochodów

2 marca 2022 roku Hyundai Motor Poland i mLeasing podpisały umowę i oficjalnie przystępują do współpracy, mającej na celu rozwój oferty wynajmu długoterminowego, a co najważniejsze, do obsługi wspólnych klientów.

Klienci indywidualni oraz biznesowi mogą skorzystać w salonach Hyundai z opcji wynajmu długoterminowego pojazdów przygotowanego przy współpracy z mLeasingiem. Oferta dla przedsiębiorców dostępna jest w ramach Hyundai Fleet Lease, a dla klientów indywidualnych jako Hyundai Abonament. Obie usługi są oferowane dzięki partnerstwu z mLeasingiem, należącym do grona liderów branży leasingu pojazdów w Polsce.

W ramach wynajmu długoterminowego realizowanego przy współpracy z mLeasingiem, Klienci mogą cieszyć się nowym samochodem bez obaw o dodatkowe koszty. Rata o stałej wysokości obejmuje pełny pakiet serwisowy, ubezpieczenie i pozwala korzystać z najnowszych modeli Hyundaia - bez opłaty wstępnej.

W racie wynajmu Hyundai Fleet Lease i Hyundai Abonament zawarte są:

·         Ubezpieczenie komunikacyjne OC i AC

·         Pakiet serwisowy – przeglądy i naprawy w ASO Hyundai

·         Opony zimowe wraz w wymianą i przechowaniem

·         Assistance dostępne przez całą dobę

·         Rejestracja w jednym z 24 oddziałów w Polsce (lokalne tablice rejestracyjne)

Dodatkowo wszystkie samochody Hyundai objęte są 5-letnią gwarancją bez limitu kilometrów.

Oferta Hyundai Fleet Lease to propozycja dla przedsiębiorców, którzy poszukują usługi wynajmu z tzw. pełną obsługą, w ramach której otrzymują pakiet ubezpieczeń, pakiet serwisowy, opcję wymiany opon, a także samochód zastępczy na czas ewentualnej naprawy. Umowa zawierana jest na okres od 24 do 48 miesięcy z możliwością zerowej opłaty wstępnej.

Natomiast Hyundai Abonament, który w autoryzowanej sieci dealerów będzie dostępny od 1 kwietnia, to propozycja dla klientów indywidualnych, która jest odzwierciedleniem oferty dostępnej dla przedsiębiorców. W tym jednak przypadku umowa może być zawarta na okres od 12 do 36 miesięcy. Klienci indywidualni mają możliwość korzystania z tej formy finansowania w przypadku każdego nowego samochodu marki Hyundai.

Dzięki współpracy z mLeasingiem chcemy osiągnąć synergię i zapewnić klientom bardziej atrakcyjne usługi i produkty. Hyundai staje się dostawcą inteligentnych usług mobilności przyszłości, aby zaspokoić zróżnicowane potrzeby klientów. Wierzymy, że mLeasing jest świetnym partnerem, który pozwoli nam wspólnie osiągnąć nasze cele.

Young Jin Lee, Prezes Hyundai Motor Poland

Cieszę się i doceniam, że będziemy mogli współpracować z grupą Hyundai na polskim rynku. Jest to jeden z liderów branży automotive, który konsekwentnie buduje swoją pozycję dzięki profesjonalizmowi, otwartości na nowe technologie i zrozumieniu potrzeb klientów. To wartości ważne również dla nas. Jestem przekonany, że wspólnie dostarczymy naszym klientom wartościowe rozwiązania. mLeasing od kilkunastu lat oferuje usługi z zakresu Car Fleet Management – dziękuję naszemu nowego partnerowi za zaufanie co do ich jakości

Cezary Raczyński, Prezes Zarządu mLeasing