22.03.2023 Tisková zpráva

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

• Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR
  • Za volant usednou Slovák Maťo Homola, Polák Carlo Czepiel, o třetí sedačku se podělí Petr Semerád a Adam Kout
  • České zastoupení značky Hyundai a tým Janík Motorsport zahajují třetí sezonu vzájemné úspěšné spolupráce

Tiskové materiály

Tým Hyundai Janík Motorsport bude závodit na evropských okruzích i v roce 2023 a naváže na dosavadní úspěšnou spolupráci se značkou Hyundai. V šampionátu TCR Eastern Europe představí hned tři TCR speciály Hyundai Elantra N, sestava týmu bude zčásti stejná jako v loňské sezóně.

Východoevropský šampionát TCR je pro Hyundai Janík Motorsport známým prostředím. V roce 2022 v něm vyhrál titul mezi týmy a v absolutním pořadí závodníků obsadil díky Petru Semerádovi druhé místo. Talentovaný závodník figuruje v týmové sestavě i pro rok 2023, nepojede ale celý šampionát a sedačku v Hyundai Elantra N TCR by pro sebe měl mít rezervovanou na pouze vybrané závody.

Půjde určitě o to se dobře svézt, pokusit se udělat dílčí výsledky ve velmi silné konkurenci a pomoci týmu a jezdcům se získáváním bodů.

Petr Semerád Jezdec týmu Hyundai Janík Motorsport

O volant jedné z týmových Elanter se bude Semeád dělit s bývalým výborným formulovým a motokárovým závodníkem Adamem Koutem, který se těší na svůj závodnický comeback po více než třech letech pracovních povinností.

Vzhledem k tomu, že v naší rodinné firmě mám na starosti značku Hyundai, jsem moc rád, že mám možnost startovat právě s Elantrou N TCR. Moc se těším na spolupráci s týmem Janík Motorsport, který má mnoho zkušeností ve třídě TCR a věřím, že to bude spolupráce úspěšná.

Adam Kout Jezdec týmu Hyundai Janík Motorsport

Třetím jezdcem pro rok 2023 je Maťo Homola, který zahájí svůj třetí rok v týmu Hyundai Janík Motorsport a druhý za volantem Hyundai Elantra N TCR po loňském působení v TCR Europe. Homola je jednoznačně nejzkušenějším týmovým závodníkem se zkušenostmi mimo jiné z FIA ETCC a WTCR.

Mým cílem je postup na TCR World Finals v lednu 2024 a dobrými výsledky v TCR Eastern Europe se mi to může podařit. I když konkurence bude určitě velká, chci šampionát vyhrát.

Maťo Homola Jezdec týmu Hyundai Janík Motorsport

Roli týmového benjamínka bude plnit polský mladíček Carlo Czepiel. Brzy osmnáctiletý člen Orlen týmu přichází do Hyundai Janík Motorsport z motokár a těší se na svůj první rok v plechovém autě.

„Vždycky závodím, abych vyhrál. Uvědomuji si, že budu nováčkem, a přistupuji k závodům s pokorou. Mým cílem je, aby všichni v paddocku po sezóně věděli, kdo je Carlo Czepiel,” neskrývá ambice polský teenager.

Novou sezónu v TCR Eastern Europe netrpělivě vyhlíží i majitel týmu Václav Janík: „Tím, že jsme loni vyhráli v bodování týmů a byli druzí v jednotlivcích, tak naše ambice jsou ty nejvyšší. Jedeme proto, abychom minimálně obhájili loňské úspěchy a napravili to, co nám loni ‘uteklo‘.“

Spojení mezí týmem Janík Motorsport a českým importérem značky Hyundai úspěšně pokračuje třetí závodní sezónou.

„Tým Hyundai Janík Motorsport v uplynulé sezoně šampionátu TCR Eastern Europe prokázal, že má na to útočit na přední příčky. Kvitujeme tak, že má stejné ambice i pro letošní ročník a jsme přesvědčeni o tom, že nás čeká další úspěšný rok naší spolupráce,“ uvedl Martin Saitz generální ředitel Hyundai Motor Czech.

O naplnění svých ambicí bude tým usilovat během šesti závodních víkendů, které budou korunovány dvěma domácími v Mostě a Brně. První zastavení východoevropského šampionátu TCR se uskuteční na začátku dubna na německém Oscherslebenu.

2023 TCR Eastern Europe – Kalendář

• 8. a 9. dubna – Motorsport Arena Oschersleben
  • 29. a 30. dubna – Hungaroring
  • 20. a 21. května – Red Bull Ring
  • 9. a 11. června – Slovakia Ring
  • 5. a 6. srpna – Automotodrom Most

Jsem zákazník

Zajímá mě některý z modelů, nebo mám otázku o značce Hyundai.

Přejít na zákaznický web

Jsem novinář

Hledám přímý kontakt na tiskového zástupce Hyundai.