18.02.2020 Informacja prasowa

Powiew prawdziwego postępu Hyundai podczas Geneva Motor Show 2020

• W dniach 5-15 marca 2020 Hyundai weźmie udział w tegorocznym Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie, w Szwajcarii
  • Podczas targów światową premierę będą miały modele i20 Nowej Generacji oraz Nowy i30, jedne z najlepiej sprzedających się modeli Hyundai w Europie
  • Nowy elektryczny samochód koncepcyjny Hyundai Prophecy wzniesie na wyższy poziom filozofię projektowania Sensuous Sportiness marki Hyundai
  • Konferencja prasowa Hyundai odbędzie się o godzinie 11.45, 3 marca w hali nr 45, a jej motywem przewodnim będzie Powiew prawdziwego postępu Hyundai
  • Podczas targów Hyundai przewidział interaktywne spotkania z przedstawicielami mediów, podczas których dziennikarze będą mieli okazję w kameralnych warunkach poznać osoby stojące za prezentowanymi innowacjami Hyundai

Motywem przewodnim marki Hyundai podczas tegorocznego Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Genewie, odbywającego się w dniach 5-15 marca 2020, będzie Powiew prawdziwego postępu. Podczas targów światową premierę będą miały modele i20 Nowej Generacji, Nowy i30 oraz elektryczny Hyundai Prophecy, najnowszy samochód koncepcyjny Hyundai, zaprojektowany według języka projektowania marki o nazwie Sensuous Sportiness.

Powiew prawdziwego postępu to hasło nawiązujące do nowej wizji Postępu dla Ludzkości marki Hyundai. Kierując się tą wizją, Hyundai stara się przyczynić do poprawy jakości życia ludzi, poprzez zastosowanie podejścia do rozwoju mobilności, w centrum którego znajduje się człowiek. Prawdziwy postęp oznacza nie tylko, jaki kierunek obrał Hyundai, ale także jak daleko może dotrzeć.

Podczas targów Hyundai przedstawi również nową stronę języka projektowania nazwaną Optymistycznym Futuryzmem, która harmonijnie łączy naturę z technologią oraz emocje z funkcjonalnością. Wyrazem powyższego podejścia do projektowania będzie nowy elektryczny samochód koncepcyjny zbudowany na platformie o modułowej strukturze komponentów.

Na tegorocznym Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie światową premierę będą miały modele i20 Nowej Generacji oraz Nowy i30. Hyundai i20 Nowej Generacji charakteryzuje się zupełnie nowym designem i jest pierwszym europejskim modelem Hyundai zaprojektowanym według języka Sensuous Sportiness. Nowy Hyundai i30 również przeszedł szereg zmian. Hyundai wprowadzi także wersję N Line do popularnego modelu i30 typu wagon, co oznacza, że sportowa wersja wyposażenia będzie teraz dostępna we wszystkich wersjach nadwozia nowego i30.

Podczas tegorocznych targów motoryzacyjnych w Genewie, pokażemy, że w Hyundaiu nadszedł powiew prawdziwego postępu. Do końca tego roku ponad dwie trzecie modeli z gamy Hyundai będzie posiadało napęd zelektryfikowany. Jesteśmy podekscytowani faktem, iż już wkrótce zaprezentujemy światu nowy elektryczny samochód koncepcyjny, i20 Nowej Generacji oraz nowy model i30.

Andreas-Christoph Hofmann Wiceprezes ds. Marketingu i Produktu Hyundai Motor Europe

Interaktywne spotkania z Hyundaiem: poznajmy osoby, które stoją za innowacjami Hyundai

Konferencja prasowa Hyundai odbędzie się we wtorek, 3 marca, na stoisku marki w hali nr 45 o godz. 11.45. Dodatkowo podczas targów, również 3 marca, Hyundai przewidział interaktywne spotkania z przedstawicielami wybranych mediów, podczas których dziennikarze będą mieli okazję w kameralnych warunkach poznać osoby stojące za prezentowanymi innowacjami Hyundai. Omawiane zagadnienia będą dotyczyły czystej mobilności oraz nowych modeli Hyundai.

W programie każdego spotkania znajdzie się rozmowa, prezentacja oraz sesja pytań i odpowiedzi. Do dyspozycji dziennikarzy będą m. in.: SangYup Lee, Szef Globalnego Centrum Projektowego Hyundai Motor Company, Luc Donckerwolke, Główny Projektant Wykonawczy Hyundai Motor Group, Wonhong Cho, Szef Działu ds. Doświadczeń Klienta Hyundai Motor Company oraz Raf van Nuffel, Szef Działu ds. Marketingu Produktu oraz Pozycjonowania Cenowego Hyundai Motor Europe.

Agenda Hyundai na Geneva Motor Show, 3 marca 2020

Pierwsza runda spotkań: 10:30 – 11:00

• Premiery i20 Nowej Generacji oraz Nowy i30: elektryfikacja bazowych modeli Hyundai

Konferencja prasowa: 11:45 – 12:00