29.06.2018 Informacja prasowa

Hyundai zostaje Globalnym Partnerem Motoryzacyjnym klubu Hertha BSC

• Hyundai Motor zostaje Globalnym Partnerem Motoryzacyjnym klubu Hertha BSC do 2021 roku
  • Od przyszłego sezonu logo Hyundai będzie znajdować się na rękawach wszystkich koszulek Hertha BSC podczas rozgrywek Bundesligi

Hyundai Motor ogłosił kilkuletnie partnerstwo z klubem Hertha BSC. Od przyszłego sezonu do 2021 roku logo Hyundai będzie znajdować się na koszulkach zawodników Hertha BSC podczas wszystkich rozgrywek Bundesligi. Hyundai będzie również dostarczał flotę samochodów dla klubu, jak również podejmować będzie różnorodne inicjatywy angażujące fanów.
Partnerstwo z Hertha Berlin BSC, po rozpoczętej wcześniej współpracy z Olympique Lyon we Francji i niedawno z Chelsea w Anglii oraz Atlético de Madrid w Hiszpanii, to następny krok w nowym podejściu strategicznym marki Hyundai. Współpraca ma objąć w przyszłości kolejne czołowe kluby Europy.
W Hertha BSC jesteśmy zachwyceni i dumni z nowego partnerstwa i cieszymy, że możemy być częścią strategii firmy Hyundai, obok innych tak prominentnych klubów jak Chelsea FC i Atlético de Madrid.

Ingo Schiller Dyrektor Zarządzający Hertha BSC

Firma Hyundai od dawna jest zaangażowana we wspieranie piłki nożnej. Od 1999 roku Hyundai jest dumnym partnerem Mistrzostw Świata FIFA™. Przez 18 lat, do 2017 roku Hyundai był także związany z UEFA.