02.10.2018 Informacja prasowa

Hyundai Veloster dla wydziału SIMR Politechniki Warszawskiej

W dniu 1 października 2018 roku w Audytorium im. prof. M. Bekkera w Gmachu Wydziału Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej, przy ulicy Narbutta 84 odbyła się Uroczystość inauguracji roku akademickiego 2018/2019. Jednym z punktów programu uroczystości było przekazanie przez firmę Hyundai Motor Poland samochodu Hyundai Veloster studentom Wydziału Samochodów i Maszyn Roboczych. Samochód ma być używany przez studentów Politechniki Warszawskiej do celów dydaktycznych i naukowych. W imieniu Hyundai Motor Poland samochód przekazał pan Mariusz Kiljańczyk, Dyrektor Działu Aftersales Hyundai Motor Poland i również absolwent Wydziału Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej. W imieniu Wydziału Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej samochód odebrał Dziekan Wydziału, prof. dr hab. inż. Stanisław Radkowski.

Podczas inauguracji roku akademickiego 2018/2019 Hyundai Motor Poland przekazał samochód Hyundai Veloster Wydziałowi Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej do celów dydaktycznych
Mam ogromną przyjemność w imieniu firmy Hyundai Motor Poland przekazać Wydziałowi Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej i jego studentom samochód Hyundai Veloster do celów dydaktycznych. Jest to jeden z najciekawszych modeli Hyundaia, produkowany w Ulsan, w Korei. Wyróżnia go nadwozie typu CUV o innowacyjnej sportowej stylistyce, a zwłaszcza asymetryczna koncepcja drzwi typu 2 + 1. W Polsce rzadko można zobaczyć ten model na ulicach. Jest to samochód produkowany głównie na rynek koreański, gdzie cieszy się ogromną popularnością. My przekazujemy Politechnice Warszawskiej samochód z roku produkcji 2010, o specyfikacji 1.6 GDI 2WD 6MT 140KM. Jesteśmy przekonani, że samochód doskonale sprawdzi się do celów szkoleniowych i eksperymentalnych. Do czego użyją go w praktyce studenci Politechniki Warszawskiej, pozostawiamy już tylko ich kreatywności i wyobraźni. Jesteśmy przekonani, że oddajemy samochód w dobre ręce najlepszych przyszłych polskich inżynierów samochodowych.

Mariusz Kiljańczyk Dyrektor Działu Aftersales Hyundai Motor Poland

Dziękujemy firmie Hyundai Motor Poland za otrzymany samochód Hyundai Veloster. Nasi studenci będą mogli wykorzystać samochód podczas badań laboratoryjnych, dzięki czemu zajęcia staną się ciekawsze, i z całą pewnością bardziej praktyczne i złożone.

Prof. dr hab. inż. Stanisław Radkowski Dziekan Wydziału Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej