15.11.2018 Informacja prasowa

Hyundai prezentuje nowy i30 Hatchback N Line

• Po wprowadzeniu pierwszych sportowych modelu z serii N – i30 Hatchback N i i30 Fastback N, Hyundai rozbudowuje gamę modeli o wersję N Line.
  • Nowy design oraz ulepszenia techniczne sprawiają, że i30 Hatchback N Line jest jeszcze bardziej dynamiczny.

Po wprowadzeniu pierwszych sportowych modelu z serii N – i30 Hatchback N i i30 Fastback N, Hyundai rozbudowuje gamę modeli o usportowioną wersję N Line.
i30 Hatchback to pierwszy model dostępny z nową wersją wyposażenia, która będzie posiadać elementy wyglądu zewnętrznego i wewnętrznego wprost z i30 N. Wersję N Line cechować będzie uatrakcyjniony design oraz szereg zmian mechanicznych, w tym zmiany w zawieszeniu, układzie hamulcowym oraz reakcji silników.
i30 Hatchback N Line dostępny jest z 18-calowymi felgami aluminiowymi, które dodają dynamicznego wyglądu. Nowa podwójna końcówka wydechu to kolejna cecha wyróżniająca i30 N Line. Na przednich błotnikach znalazła się plakietka z logo N Line, a przedni i tylny zderzak posiada srebrne obramowanie.

Hyundai i30 N Line Driving Trailer

We wnętrzu Klienci wybrać mogą zamszowe fotele sygnowane logo N, zapewniające lepsze trzymanie boczne. Perforowana skórzana kierownica, metalowe nakładki na pedały oraz gałka dźwigni zmiany biegów z logo N zapewnią kierowcy jeszcze lepsze wrażenia z jazdy. Podobnie jak w standardowym modelu i30 Hatchback, przestronne i praktyczne wnętrze oferuje komfortowe warunki wszystkim pasażerom i30 N Line.

Spice up your driveway - Gabriele Tarquini testing the Hyundai i30 N Line

Aby osiągnąć sportową dynamikę jazdy, ulepszono zawieszenie oraz reakcję silnika na gaz. W celu dopasowania do osiągów zastosowano natomiast opony PS4 Michelin Performance. Nowe 16-calowe przednie tarcze hamulce poprawiają wydajność hamowania względem tarcz 15-calowych zastosowanym w standardowym i30. Klienci i30 N Line maja do wyboru dwa silniki: benzynowy 1.4 T-GDI o mocy 140 KM oraz 136-konną jednostkę wysokoprężną 1.6 CRDI.
Hyundai i30 N od czasu premiery odniósł ogromny sukces i jest symbolem naszych możliwości w zakresie budowy sportowych i budzących emocje samochodów. Teraz, dzięki i30 N Line, udostępniamy te wrażenia szerszej publiczności. Wierzymy, że pakiet N Line przyciągnie coraz to nowych Klientów do marki Hyundai.

Andreas-Christoph Hofmann Wiceprezes ds. Marketingu I Produktu Hyundai Motor Europe

Ostry jak chili

Aby uczcić wprowadzenie nowej wersji N Line, Hyundai nakręcił film, w którym legendarny kierowca wyścigowy Gabriele Tarquini, odnoszący sukcesy w serii WTCR Hyundaiem i30 N TCR, przedstawia po raz pierwszy ujęcia nowego i30 N Line w zabawnej konwencji: https://youtu.be/pqe6ebvhKPE. Zapraszamy do obejrzenia.