03.10.2022 Tisková zpráva

Pohon modelu Hyundai IONIQ 5 byl organizací Wards zařazen mezi 10 nejlepších letošního roku

Tiskové materiály

Pohon elektromobilu Hyundai IONIQ 5 obdržel ocenění „2022 Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems“, každoročně udělované 10 nejlepším spalovacím motorům a systémům pohonu podle organizace Wards. Anketa oceňuje mimořádně pokrokové pohonné systémy, které jsou zcela nové nebo výrazně vylepšené. IONIQ 5 byl mezi nejlepší desítku vybrán pro své výkony, rychlé nabíjení, dlouhý dojezd a příznivou cenu. Hyundai získal od roku 1995, kdy byla tato každoročně pořádaná anketa založena, již patnáct ocenění „Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems“.

IONIQ 5 na základě naší nové platformy E-GMP přinesl do světa automobilových pohonů nový pokrok v podobě ultra rychlého nabíjení a funkce obousměrného palubního nabíjení Vehicle to Load. Máme velkou radost, že jsme byli organizací Wards znovu oceněni za naše vůdčí postavení ve vývoji ekologických technologií.

Byungho Lee Ředitel vývoje elektrifikovaných pohonů v americkém technickém centru Hyundai America Technical Center Inc.

IONIQ 5 mění definici moderního automobilu, a to nejen z hlediska jeho pohonu. Tento vůz nabízí nový, prostorný interiér, protože využívá nepřítomnosti všech věcí, které elektromobilová platforma nemusí mít, například středového tunelu. Systém pohonu modelu IONIQ 5 tak není jen prodejním argumentem, ale novou definicí toho, čím může automobil být.

Drew Winter Porotce ankety organizované společností WardsAuto

Letos se uskutečnil 28. ročník ankety „Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems“, která oceňuje výjimečné úspěchy ve vývoji pohonných systémů a vývojové týmy za jejich schopnost zkonstruovat pohony nabízející ještě vyšší výkon, točivý moment i hospodárnost. Letos bylo na prestižní ocenění nominováno 29 systémů pohonu. Do nominace jsou kromě vítězů z předchozího ročníku zařazovány zcela nové nebo výrazně modernizované poháněcí systémy.

K slavnostnímu předání ocenění „2022 Wards 10 Best Engines & Propulsions“ dojde v průběhu druhého dne konference „AutoTech: Electrification Conference“ o elektrifikaci, která se uskuteční v termínu 26. až 27. října 2022 v Detroitu (Michigan/USA).

Společnost WardsAuto

WardsAuto je předním globálním poskytovatelem redakčních článků, přehledů a analýz o automobilovém průmyslu, který uspokojuje poptávku po informacích z automobilového oboru již více než 90 let. Společnost WardsAuto, kterou vlastní Informa Tech se sídlem v Southfieldu (Michigan/USA), vydává progresivní stanoviska ke všem aspektům automobilového průmyslu od technických center přes výrobní závody až po showroomy. Misí společnosti WardsAuto, jako součásti mateřské organizace Informa Tech, je sbližovat celý ekosystém pracovníků v technologickém a automobilovém průmyslu, a urychlovat tak přípravu těchto odvětví na budoucnost. Předplatné publikací vydávaných společností WardsAuto si můžete objednat na: http://www.wardsauto.com.

Hyundai Motor America

Společnost Hyundai Motor America se zaměřuje na realizaci „Pokroku pro lidstvo“ a chytrých řešení pro mobilitu. Hyundai nabízí americkým spotřebitelům produktovou řadu technicky vyspělých osobních vozů, SUV a elektrifikovaných vozidel. Celkem 820 autorizovaných prodejců Hyundai prodalo v roce 2021 v USA více než 738 000 vozů, z nichž téměř polovina byla vyrobena v závodě Hyundai Motor Manufacturing Alabama. Více informací naleznete na www.HyundaiNews.com.

Jsem zákazník

Zajímá mě některý z modelů, nebo mám otázku o značce Hyundai.

Přejít na zákaznický web

Jsem novinář

Hledám přímý kontakt na tiskového zástupce Hyundai.