11.04.2024 Informacja prasowa

Ogłaszamy ceny nowego modelu SANTA FE: już od 199 900 zł

SANTA FE to flagowy SUV w europejskiej ofercie marki Hyundai. Od kilku miesięcy znamy już zdjęcia jego najnowszej, piątej generacji. Teraz przyszedł czas na ogłoszenie jego cen i wersji wyposażenia. Oto one.

• Cennik modelu otwiera wersja SMART dostępna od kwoty 199 900 zł. Bazowy model jest przednionapędową hybrydą (HEV) o łącznej mocy 215 KM, z automatyczną, sześciostopniową skrzynią biegów. Wersja SMART jest dostępna wyłącznie w wersji 5 osobowej i tylko z napędem na przednią oś.
  • Wersja EXECUTIVE jest dostępna także wyłącznie jako pięcioosobowa hybryda (HEV), ale tutaj można wybrać wersję przednionapędową (od 234 900 zł) lub wersję z napędem na cztery koła (od 244 900 zł)
  • Wersja PLATINUM występuje zawsze z napędem na cztery koła. Tutaj można zamówić wersję 1.6 T-GDI HEV 6AT (215 KM) lub 1.6 T-GDI PHEV 6AT 4WD (253KM). Każda z nich jest dostępna w konfiguracji pięcio- i siedmioosobowej.
  • Najwyższą wersją wyposażenia jest CALLIGRAPHY, która dostępna jest wyłącznie w konfiguracji sześcioosobowej i z napędem na cztery koła. Cena wersji hybrydowej zaczyna się od kwoty 282 900 zł, a wersji plug-in hybrid – od 299 900 zł.

Najnowszy model SANTA FE to już piąta generacja tego flagowego SUV-a w europejskiej ofercie Hyundaia. Długość nadwozia tego auta wynosi 483 cm. W porównaniu do poprzedniej generacji nowa SANTA FE urosła o 4,5 cm. SANTA FE, tak jak dotąd, będzie dostępna zarówno w wersji pięcio- jak i siedmioosobowej. Nowością będzie konfiguracja z sześcioma kapitańskimi fotelami zarezerwowana dla najwyższej wersji wyposażenia – CALLIGRAPHY.

Klienci mają do wyboru trzy konfiguracje napędowe: 1.6 T-GDI HEV 6AT 2WD (215KM) – czyli hybryda z napędem na przednie koła. 1.6 T-GDI HEV 6AT 4WD (215KM) – czyli hybryda z napędem na cztery koła. Gamę wieńczy wersja 1.6 T-GDI PHEV 6AT 4WD (253KM). Wersja plug-in ma napęd wyłącznie na cztery koła.

Dodatkowo Hyundai Motor Poland przygotował specjalną ofertę inauguracyjną, czyli korzyść 6000 zł. Ten upust dotyczy każdej wersji tego modelu.